27. huhtikuuta 2009

Kirjasto- ja kirjatilityksiä 1

Morjens!

Tänään sain vihdoin aikaiseksi päivittää kirjan, jota luen. Yllättäen luen taas kahta kirjaa päällekkäin... mutta selitys on taas mitä mahtavin: "ku oli lukutunti ja oma kirja oli kotona..."

Tämä kirja on kyllä lainassa äiteellä, nimittäin tuo Patricia Cornwellin Julma ja tavaton (Cruel and Unusual, 1993). Bongasin sen kirjahyllyssä äidin lainojen joukosta ja nappasin sen, sillä päätin jo Ruumistarhaa (The Body Farm) lukiessani, jotta luen vielä ainakin yhden Cornwellin kirjan. Muistelin, jotta tämä ko. kirja, jota nyt luen, olisi ollut tuosta Ruumistarhasta seuraava, mutta se onkin edellinen... ja pelkään siksi tietäväni syyllisen. Ehkä juuri tästä syystä olen jämähtänyt nyt jo useammaksi päiväksi sivulle 30.

Sitten tämä Christie. Voi luoja kun minä rakastan arvoitusdekkareita! Ollessani sairas luin loppuun Kuolema Niilillä -kirjan (Death on the Nile, 1937), jossa olin puolissavälin. Olen nähnyt sen leffana mutta se oli kyllä paljon parempi kirjana. Henkilövalikoimakin on laajempi; näkemässäni leffassa ei ollut signor Richettiä, Jim Fanthorpia eikä neiti Bowersia! Poirot'n jälkeen vuorossa oli joskus muinoin aloittamani neiti Marplen seikkailu Lomahotellin murhat (A Caribbean Mystery, 1964) joka oli sivulla 10. Muistaakseni luin sitä siis n. 210 sivua... Joka tapauksessa nyt kun lukutunnilla suuntasimme kirjastoon, älykkäät ihmiset menivät lehtihyllylle mutta minä suuntasin suoraan kohti dekkareita. (ylläripylläri) Ja käteeni tarttui Christie! Poirot, tarkentaakseni. Varjossa auringon alla (Evil Under the Sun, 1941) on ottanut minut haltuunsa. Joten anteeksi vain, Patricia Cornwell, huolimatta upeasta, realistisesta ja anteeksipyytelemättämöstä kirjoitustavasta olen liian heikko vastustamaan vanhaa kunnon arvoitusdekkaria Christien tyyliin!

Niinpä niin, Poirot hyvä, en vain voi vastustaa rautaista päättelyäsi niillä kuuluisilla harmailla aivosoluillasi!

Btw anteeksi nuo luokattomat kuvat noista kirjoista... en jaksanut tarkemmin oikoa tai muuta joten ne on nyt vähän huolimattomasti rajatut! Kuitenkin, see yap soon, nyt LUKEMAAN!

- SkedeL

Ei kommentteja: