13. lokakuuta 2009

24 tuntia aikaa


Kun vastustaja on valmis tappamaan itsensä lisäksi miljoonia ihmisiä ja USA:n varapresidentin sekä Venäjän presidentin vaimon, vain yksi mies voi estää tämän kauheuden - ja hän on Jack Bauer!

Marc Cerasinin kirjoittama 24 - Troijan hevonen (24 - Trojan Horse) kirja perustuu hyvin tunnettuun 24 -sarjaan. Kirja on jaettu 24. lukuun ja joka luvun alussa kerrotaan kellon aika, jolla luodaan selvä yhteys sarjan tikittävään digitaaliseen kelloon. Kirjassa Hassaniksi itseään kutsuva terroristi on luonut tsetseenijärjestön, jota on syytä pelätä: käyttäen Hassanin, erään maailman ensimmäisistä terroristeista, keinoa hän on taivuttanut itselleen vahvan tukijoukon. Tuo keino on huumata uhri ja viedä tämä puutarhaan, jossa vaikuttaa aivan Paratiisilta. Myöhemmin hän väittää uhrille tämän käyneen Paratiisissa ja pääsevän sinne uudestaan, mikäli hän uhrautuu aatteen puolesta. Vahva houkute ja huumeiden vaikutus aiheuttavat sen, että nämä terroristit ovat entistäkin vaarallisempia - he voivat olla ketä vain, ihmisiä, joita aatteen ei luulisi kiinnostavan - ja he ovat valmiita kuolemaan.

Chamberlain Auditoriumissa Los Angelesissa on alkamassa Silver Screen Awards, julkisuuksia kuhiseva elokuvagaala. Silver Screen Awardsiin osallistuu entisten työkavereidensa kanssa myös Teri, Jackin vaimo. Palkintojenjako keskeytyy kun Vapaan Tsetsenian iskujoukot ilmoittavat ottaneensa gaalan haltuunsa. Panikoidessaan Terin ystävättären synnytys alkaa etuajassa, eikä terroristit ole sitä kaikkein myötätuntoisinta porukkaa...

Venäjän presidentin vaimo ja USA:n varapresidentin vaimo sekä näiden muutama avustaja pääsevät turvaan kellarikerrokseen sankarillisten turvamiesten avulla. Ehtiikö CTU:n iskujoukot pelastamaan heidät ennen kuin terroristit löytävät heidät, vai muuttuuko Silver Screen Awards televisioiduksi verilöylyksi?

Kaiken kaikkiaan 24 - Troijan hevonen muistutti monin paikoin sarjaa: se ei kaunistellut asioita eikä anteeksipyynnellyt. Kirjassa myös suuren suosion saavuttanut Edgar Stiles esiintyy tiettävästi debyyttinsä. (Edgar, jonka loppu oli niin traaginen, että jenkkiläiset lehdet pistivät tuon sympaattisen veikkosen kansikuviin!) Kirja pomppii Tijuanan, jossa Tony Almeida on suorittamassa tehtäväänsä Fay Hubleyn kanssa, ja Los Angelesin välillä, mutta kirjaa on suhteellisen helppo seurata. Tietokonekieli voi käydä sitä tuntemattomalle välillä melkoiseksi hepreaksi, ja tämä on toistaiseksi ainoa kirja jossa olen toistaiseksi lukenut kenenkään sanovan kesken kriisitilanteen w00t! (Kiitos Milon loistorepliikin ja koko kirjan kirjoittajalle tästä ^^)

Kirjaa suosittelen niille, jotka pitävät itse tv-sarjastakin ja ovat valmiita haastamaan aivonsa taas kerran, kun 24 tulee, hämää ja hyökkää tukijoukkojen ollessa yhä jumissa liikenneruuhkassa!


Tähtiää:
****/5

~ SkedeL

Ei kommentteja: