22. huhtikuuta 2010

Tärkeät kirjat

Aloin miettiä, mitkä kaikki lukemani kirjat muistan heti, vaikka lukemisesta olisikin aikaa. Suurin osa näistä kirjoista oli sellaisia, jotka voisin lukea nytkin, vaikka jotkut osaankin ulkoa. Esittelen nyt päällimmäisenä mieleen tulleita kirjoja (:

Image and video hosting by TinyPic
J. K. Rowling - Harry Potter ja Azkabanin vanki. Pottereita on totta kai tullut luettua, ja tähän mennessä kaikista lempparini on juuri toi kolmas kirja. Rakastan sitä "Tylypahka-tunnelmaa", ja viimeisissä kirjoissa sitä ei kunnolla enää ole. Lisäksi olin aikoinaan ihan hepulissa, kun lopussa riitti aina vain yllättävämpiä käänteitä :D (Luin kirjan ihan suomeksi, en vaan löytänyt nopeesti kunnollista kuvaan suomalaisesta kannesta...)

Image and video hosting by TinyPic
Louisa M. Alcott - Pikku naisia. Tyttökirjavaihe iski mulle voimakkaiten päälle kolmisen vuotta sitten, ja sillon tää olikin yksi lempikirjoista. Nyt en ole vähään aikaan Alcottin kirjoja lukenut, ja luulen, etten rakastanut niitä kaikkia, mutta muistan vain, miten ihania ne välillä olivat. Erityisesti tämä.

Image and video hosting by TinyPic
Philip Pullman - Universumien tomu -trilogia. Paikoittain ehkä vähän pitkäveteisiä, mutta silti jäänyt mieleen jänninä ja mukaansatempaavina kirjoina.

Image and video hosting by TinyPic
S. C. Lewis - Narnia-sarja. Alkoi, kun mulle luettiin ääneen Velhoa ja leijonaa. Sitten kun joskus opin itse lukemaan ja sain tietää, että osia on enemmänkin, keräsin kaikki hyllyyn ja luin ne oikeassa järjestyksessä. Uskomattoman ihana maailma.

Image and video hosting by TinyPic
Astrid Lindgren - Kerstin ja minä. Todellakin paljon aikaa sitten lukemani kirja, josta en muista paljon mitään muuta, kuin että tytöt ovat kaksosia ja ajavat yhdessä vaiheessa pyörillä. Pitäisi varmaan lukea uudelleen, koska kuitenkin jäi sellainen olo, että rakastin tätä kirjaa (:

Image and video hosting by TinyPic
Agatha Christie - Kymmenen pientä neekeripoikaa/Eikä yksikään selvinnyt. Tykkään paljon dekkareista, ja tähän mennessä paras löytöhän on tunnetusti Christien kirjat. Erityisesti tuo on todella jännittävä ja erilainen, suosittelen, jos ette ole lukeneet.

Nuo siis tulivat ensimmäisenä mieleen - olen varmasti lukenut kirjoja, jotka ovat yhtä hyviä tai parempia, mutta nämä muistin ensiksi ja koin tärkeimmiksi :)

- Sophia

1 kommentti:

Chérie kirjoitti...

Potterit vaan on jtn niin parasta, ne niin tempaa mukaansa! Niissä kun on se ihan oma maailmansa ja tunnelmansa, ja niihin jotenki eläytyy tosi vahvasti.. Ja tuosta edellisestä postauksesta että Rachel Rileyt on ihan loistavia!:D