8. kesäkuuta 2010

Idän pikajunan arvoitus

Erään englanninkielisen painoksen kansi.

Eräs Christien tunnetuimmista kirjoista ja AgathaChristie.com onkin määritellyt kirjan Must Read -listalle muiden klassikkojen kuten Sophian mainitseman Eikä yksikään pelastunut -kirjan kanssa.

Hercule Poirot matkustaa idän pikajunalla takaisin kohti Englantia ja hänen huomionsa kiinnittyy heti siihen, kuinka erilaisia kaikki matkustajat ovat ja kuinka täynnä juna onkaan ottaen huomioon vuodenajan. Matkalla juna joutuu pysähtymään lumen tukittua reitin ja samoihin aikoihin huomataan, että junassa on tapahtunut murha.

Kuollut on herra Ratchett, joka on aiemmin yrittänyt palkata Poirot'n henkivartijakseen. Eräs herra Hardman kertoo edustavansa etsivätoimistoa ja olleensa paikalla suojellakseen herra Ratchettia. Motiivi on hieman epäselvä, kunnes paljastuu, että herra Ratchett onkin oikeasti kylmäverinen lapsennappaaja Cassetti. Matkustajista alkaa paljastua erinäisiä mielenkiintoisia asioita ja juttu meneekin kokoajan entistä mutkikkaammaksi...

Idän pikajunan arvoitus (The Murder on the Orient Express) on eräs Christien nerokkuuden ilmentymistä. Tapaus on hämmentävä ja sumuttava. Valitettavasti itse olin aiemmin nähnyt kirjasta tehdyn filmatisoinnin joten en täysin voinut heittäytyä kirjan aiheuttamaan päänvaivaan, mutta kuten yleensäkin, kirja oli elokuvaa parempi. Suosittelen ehdottomasti kaikille arvoitusdekkarien ystäville!

Tähtiä:
*****/5

(ja ei mitään muttia, täysin ansaitut tähdet!)

Ei kommentteja: