30. kesäkuuta 2010

Mökkilukemisia

Heippa pitkästä aikaa!
En ole hirveästi viimeaikoina ehtinyt (lue: jaksanut) kirjoitella arvosteluja tai mitään muutakaan saatikka skannata kirjankansia (asia, jossa olen laiska yleensäkin) mutta olen kyllä lukuhaasteeseen aina päivitellyt lukemisiani. Viimeisin Christie-urakkani, Ikiyö, jätti kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin ja sitä edeltänyt herkku Totuus Hallavan hevosen majatalosta velmuili tiensä myöskin sydämeeni. Molempia suosittelen lämpimästi mökillä luettavaksi, mutta varaa toki hyvää, rauhoittavaa seuraa mukaan jos sinua hirvittää helposti!


Kuten sanottua, kirjankansien skannailu ei ole niin kovin jännää tai mielenkiintoista että olisin sitä viimeaikoina viitsinyt tehdä, joten halpamaisesti nappasin eri kirjankannen kuvan... mutta puolustaudun sillä että tuonkin Winnie-the-Poohin on kuvittanut Ernest H. Shepard ja kuvista päätellen tuo lienee sama kirja jota itse luen. Oman Nalle Puhini, The Complete Winnie-the-Poohin sain alakoulusta englanninkielen stipendiksi ja olen nyt pitänyt sitä mökkilukemisenani (lue: tomuttunut kirjahyllyssä useita vuosia...). Kuitenkin näitä keveitä juttuja on ihan mukava lukea mökillä, ja kun ne on englanniksi niin siitä saa hyvän syyn lukea niitä. Eli go ahead, laddies and ladies, I recommend this book warmly!

Mitäpä muuta mökille? No sarjakuvia tietysti! Mangaa ja/tai länsimaista. Mm-mm! Mikäli et ole vielä täysin kyllästynyt alati toistuviin romanttisiin juonikuvioihin, kannattaa kokeilla myös Harlequineja. Kirpparilta löydät parhaimmillaan kaksi tai jopa kolme eurolla, mutta varo kiskureita: 4-5€ yhdestä Harlequinista on paljon!

Sitten itse mökkilukemisesta. Itse suosittelen lämpimästi, että illalla lukiessa sytytät kynttilän ja painut kauemmas muusta porukasta - tai sitten vain suljet heidät henkisesti pois ja eläydyt täysillä kirjaan! Suosittelen lämpimästi, etenkin kirjojen kuten Totuus Hallavan hevosen majatalosta tapauksessa.

Ei kommentteja: