6. heinäkuuta 2010

Haku päällä

Joanna Nadin - Haku päällä, Rachel Riley
Tähdet: 5/5

Rachel Riley on hulvaton! Viisitoista vuotta täyttävä Rachel jatkaa hillitöntä päiväkirjaansa, ja tällä kertaa on tavoitteena löytää Se Oikea. Joka on todennäköisesti Justin. Tai sitten ei, mutta ei ainakaan Depis-Ed.
Rachelin hauskan päiväkirja kertoo tietenkin itsensä Rachelin lisäksi hänen tahattoman koomisesta perheestään: isästä, siivoushullusta äidistä, 9-vuotiaasta älykköpikkuveljestä Jamesista, isoisä Rileyn papasta, tämän nuoresta morsiamesta Treenasta ja papan ja Treenan vastasyntyneestä pojasta Jeesuksesta. Rachelin rinnalla sinnittelevät tilanteessa kuin tilanteessa ystävät Depis-Ed, Scarlet ja tämän hämmentäviä tunteita herättävä veli Jack. Myös Rachelin koulussa sattuu ja tapahtuu, siitä pitävät huolta viimeistään Laiha Kylie, Lihava Kylie ja mäntti- ja nuorisorikkollisluokkalaiset.

Joanna Nadin on kertonut, että Saffron Waldenissa elävän Rachelin päiväkirja perustuu hänen omaan nuoruuteensa, ja pakko sanoa, että Nadinin perheessä on tainnutkin sitten riittää vilskettä. Rachel kertoo kaikki tapahtumat tavalla, josta on yritetty tehdä tahattoman hauska, ja siinä on onnistuttukin.
Tänä kesänä nuorten huumorikirjat ovat kolahtaneet täysillä muhun, ja Rachel Rileyn päiväkirjat(ensimmäinen osa Hanki elämä, Rachel Riley) joukon kärjessä. Toisaalta Rachel Rileyt ovat hämmentävän samankaltaisia, kuin Louise Rennisonin ennen näitä julkaistut Georgia Nicholsonin salatut elämät. Siitä huolimatta Haku päällä, Rachel Riley sai multa täydet tähdet, yllättäen. Suosittelen tätä kaikille huumoria ja elämäänsä iloa kaipaaville.

- Sophia

Ei kommentteja: