10. marraskuuta 2009

Aamunkoi

Yritin kirjoittaa niin, että joukkoon livahtaisi mahdollisimman vähän juonipaljastuksia, mutta en saanut karsittua kaikkia pois... jos siis suunnittelet lukevasi itse tämän kirjan piakkoin niin ei ehkä kannata lukea tätä osaa :D

Stephenie Meyer - Aamunkoi

Lannistavalta vaikuttava sivumäärä(664) ei tuntunut juurikaan, kun vampyyrien maailmaan, Forksiin ja muihin tapahtumapaikkoihin, pääsi sisään. Rakastan koko Houkutus-sarjan kirjojen sivujen tuoksua, ja se onkin mulle osa lukunautintoa. Twilight-elokuvan jälkeen on helppo kuvitella minä-kertoja Bellan ääni koko kirjan ajan. Aamunkoissa mua kyllä vähän häiritsi se, että välissä oli "Toinen osa - Jacob", johon sisältyneet luvut kuultiin Jacobin näkökulmasta. Tietysti se oli hyvä, koska Bella ei olisi voinut kertoa esim. susien telepaattisia keskusteluja, mutta silti Jacob-on-kamala-me-ei-tykätä-Jacobista -asenne sai välillä selailemaan ja katsomaan, milloin Bellan kertoma kolmas osa alkaakaan.

Muuten Jacobin rooli ei enää ärsytä niin paljon, kuin(ainakin mua ärsytti) Uudessakuussa ja Epäilyksessä. Bella ja Edward menevät naimisiin, eikä Jacob rakkaudestaan huolimatta enää haaveile Bellasta niin toivottomasti. Kesken kuherruskuukauden Bella kuitenkin huomaa kantavansa yllätystä, joka tappaa häntä sisältä käsin. Bella ei kuitenkaan edes suunnittele selviytyvänsä siitä ihmisenä. Jacob odottaa kauhulla Bellan vampyyriksi muuttamista, josta tulisi sodanjulistus - onhan osa Culleneiden ja susien tekemää sopimusta se, etteivät Cullenit tee uusia vampyyrejä.

En osaa sanoa, kohoaako tämä jopa Houkutus-sarjan parhaaksi kirjaksi. Ainakaan Jacob ei tällä kertaa laskenut pisteitä. Lempivampyyrini Culleneista on Alice(jolla on elokuvassa niin ihanat hiuksetkin!), eikä Alicen osuus loppuratkaisussa ollut siis lainkaan mieltäalentava(haha).

Enkä jaksa suositella tätä kenellekään, koska jos joku ei tykännyt edellisistä osista, ei tykkää tästäkään, mutta sitä vastoin jos piti, on varmasti jo lukenut tämän!

Pisteet(en toki ota tavaksi:D):

*****/5

- Sophia

2 kommenttia:

JiiPee kirjoitti...

Kriitikko sinussa alkaa pehmetä - peräkkäin jo toiset 5 tähteä! Ota "Seppo Heikinheimo -linja" eli mikään ei voi olla yli 3 tähden arvoinen;-)

maisa kirjoitti...

Kiva kuulla, että jacob ei laskenut pisteitä, en nimittäin pidä jacobista yhtäään :--D