11. tammikuuta 2010

Tyttö, 15 vee

En yleensäkään lue kauheasti Siskodisko-kirjoja. Jotenkin ne ei ole mun tyylisiä, kun luen yleensä dekkareita, fantasiaa ja muutenkin vähän jännempiä kirjoja. Vaihtelu kuitenkin virkistää, ja Sue Limbin Tyttö, 15 vee virkisit hyvinkin. Nimittäin tosi jännät kirjat pursuavat harvemmin huumoria - jotkut pursuavat, mutta tällaisissa kirjoissa, joissa itse huumori on pääasia, se on usein hauskempaa.

Tyttö, 15 veen päähenkilö on, yllättäen 15-vuotias, Jess Jordan. Jess ei ole koulun virallinen kaunotar, toisin kuin kaikkien palvoma ystävänsä Flora. Hän unelmoi jumalaisesta Ben Jonesista ja tämän vinosta hymystä. Jessin elämään kuuluu myös hippiäiti, Jessin entiseen huoneeseen muuttava mummi, pöllö ystävä Fred, hauskoja tekstiviestejä lähettelevä isä ja stand up -koomikon urasta haaveilu. Hauskat tilanteet ja nauraminen(tai ainakin purskahtelu Jessin iskiessä kun sitä vähiten odottaa) ovat ainakin takuuvarmoja!

Tylsää taas suositella tätäkin kirjaa kaikille, mutta se on paikallaan. Nimittäin - vaikka tykkäsit minkälaisista kirjoista, nauraminen tekee kaikille hyvää(:

Tähtiä:

***½/5

- Sophia

Ei kommentteja: