9. kesäkuuta 2010

Saska Jokunen


Tuija Lehtinen - R.I.P
Tähdet: 4/5

En usko, että olisin tarttunut tähän kirjaan, ellei kirjoihin toivottomasti hurahtanut kaverini olisi sitä suositellut ja hehkuttanut niin pitkään, että sai minut poimimaan sen kirjaston hyllystä. Itse en ole pahemmin Lehtisen kirjoista pitänyt, enkä koe, että poika minä-kertojana parantaisi kirjaa. Silti oli pakko kokeilla!

R.I.P on nousussa ole bändilupaus, jonka suosio lepää uljaan keulakuvan Hassen varassa. Bändin hurjaa menoa seuraa roudari-Saska, lukion keskeyttänyt Jaska Jokunen, Hassen nuorempi serkku, joka lippiksen riisuessaan menisi Hassesta. Saska ei ole vain roudari, vaan hän myös sanoittaa bändin biisit ja hoitaa ihailijapostiin vastaamisen. Hän odottaa kirjeitä salaperäiseltä Runotytöltä, joka kaikkien muiden kimmafanien tavoin haaveilee Hassesta. Hassella ei kuitenkaan mene niin hyvin, kuin luullaan, ja bändi on vaikeuksien edessä.

Tarina voi vaikuttaa vähän tylsältä, sillä alussa on toimintaa on harmittavan vähän. Välillä Saskaa on vaikea ymmärtää: miksei hän sano Hasselle lainkaan vastaan? Saska kuitenkin saa paljon anteeksi järjettömillä letkautuksillaan. Lukeminen oli mielenkiintoista, kun epätodennäköisimmässä tilanteessa oli jokin sanamuoto, mikä sai hymyn huulille. Tempo, jota yleensä dissaan hitaaksi, oli juuri sopiva – rauhallinen mutta rullaava. Sen sijaan mieltä jäi hieman kaivertamaan pari ilmiselvää paljastusta, jotka Saska oivalsi vasta rautalangasta tavattuaan.

Näillä sanoilla annan ensimmäistä kertaa elämässäni Tuija Lehtisen kirjalle neljä tähteä viidestä. Suosittelen nuorten kirjojen ystäville, jotka haluavat lukiessaan pitää jalat maassa.

- Sophia

Ei kommentteja: