10. kesäkuuta 2010

Kissanpäiviä ja jumalaisia jätkiä

Louise Rennison - Kissanpäiviä ja jumalaisia jätkiä, Georgia Nicholsonin salatut elämät
Tähdet: 4½/5

(Sori huono kuva, ei olla oikein väleissä skannerin kanssa.) Kun eilen kävin kirjastossa, etsin jotain piristävää lukemista kesäksi - jos kirja on vähänkään tylsä, niin erityisesti kesällä en jaksa antaa uusia mahdollisuuksia. Lisäksi viimeksi lukemani R.I.P. sai mut taas kiinnostumaan nuorten elämästä kertovista kirjoista. Näillä kriteereillä Kissanpäiviä ja jumalaisia jätkiä on aivan huippu!

Georgia Nicholson on 14-vuotias tyttö, joka elää normaalia teinin elämää, ja kirjoittaa hulvatonta päiväkirjaa. Päiväkirjan sivuilla seikkailevat Georgian lisäksi hänen paras ystävänsä Jas sekä muut kaverit, jättimäinen ja kiukkuinen Angus-kissa, nolot vanhemmat, herttainen, Georgian sänkyyn pissivä pikkusisko-Libby sekä tietysti niitä jumalaisia jätkiä. Georgia on vilkas ja hauska tyttö, jonka huumorintaju vie hänet aina välillä rehtorin kansliaan.
Georgia on uskollinen päiväkirjan pitäjä: välillä ihmettelee, voiko joku oikeasti kirjoittaa noin paljon päiväkirjaan, tyyliin "Kävelen nyt kohti hänen kotioveaan..."

Huonoja puolia on oikeastaan vaikeaa löytää ja mainita, koska itselleni ainakin tää kirja kolahti täysillä. Nauroin vähän väliä ääneen, mutta täysiä viittä tähteä en antanut siksi, että olisin toivonut, että kirja olisi välillä myös vähän itkettänyt. Georgia kuitenkin kertoo ikävämmätkin jutut niin hauskasti, että ei tarvinnut pelätä meikkien leviämistä.
Kissanpäiviä ja jumalaisia jätkiä on Georgia Nicholsonin salatut elämät -sarjan ensimmäinen osa. Aion lainata seuraaviakin osia, mutta mietin vain, voivatko ne olla kovin erilaisia. Toisaalta Georgian juttuja on ihana lukea, ja ne ovat hauskoja juuri tuollaisina, mutta toivottavasti kirjailijalta eivät lopu vitsit kesken.
Suosittelen kaikille huumorista ja nuortenkirjoista pitäville!

- Sophia

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos tästä teksistä ! sain vähän alkua tulevalle kirjaesitelmälleni (: kyseinen kirja on todella hyvä ja olen samaa mieltä kanssasi !